Csillagok és receptek
Adry 2005.04.23. 01:30
Az asztrológia sok mindenben a segítségére lehet annak, aki hisz benne. Csillagjegyeink alapján ráismerünk tulajdonságainkra, meghatározhatjuk életünk számos összefüggését. Ha hiszünk benne és elfogadjuk az asztrológiai útmutatásokat, nézzük meg a csillagjegyünkre vonatkozó gasztronómiai tanácsokat, tippeket is! Ha nem hiszel ebben, jáéknak akkor sem rossz!
A kajákra kattintva eljutsz a receptekhez (elméletileg, ha sikerült normálisan betennem)
Kos (március 21. - április 20.) Tűz és láng jellemez: szeretsz mozgásban élni, mindig újabb és újabb dolgokat megismerni, kipróbálni. Szinte mindig sietsz, de a barátaidra és egy jó ebédre mindig tudsz időt szakítani. Ha van rá időd, hosszan időzöl a konyhában, és szívesen invitálod barátaidat is a közös főzésre. Meghívottaid örömmel segítenek, bár azt sem bánod, ha egyedül kell elkészítened a finom harapnivalókat. Szereted az érdekes beszélgetéseket, érdekelnek barátaid beszámolói is. A beszélgetés mindennél fontosabb a számodra. Jeles alkalmakkor különös hangsúlyt fektetsz az ízléses terítésre, az elegáns felszolgálásra, máskor szívesen étkezel a nappaliban vagy a kertben egy pamlagon, tányérral a kézben. Az étel minősége nagyon fontos számodra. Különösen kedveled a kerti sütögetéseket, ilyenkor a főzés-sütés közben beszélgettek, együtt alkottok nagyot és finomat.
Menü: Pitatészta sajttal Feketeborsos marhafelsál Keserűcsokis sütemény
Bika (április 21. – május 20.) Eredeti, egyenes ember vagy, aszkétikus és konok. Szereted a nyugalmat. Szívedben első helyen a család áll, ám barátaidra is odafigyelsz, bár nagyon megválogatod őket. Toleráns vagy és türelmes, és ezt ugyanúgy elvárod a körülötted lévő emberektől is. Szívesen hívsz vendégeket ebédre vagy vacsorára, amit nagy odafigyeléssel készítesz el. Sokszor tervezel, előre bevásárolsz, ám még többször improvizálsz: ami a mélyhűtőben és a hűtőben található, nagyszerű alapanyag a vadonatúj kreációidhoz. Legfeljebb a fűszerekkel vagy néha bajban, de ezt is eredetien megoldod, s így az ízek valóban változatosak lesznek.
Menü: Sárgadinnye rákfarkakkal Olasz kagylótészta paradicsommal és gombával Almás pite
Ikrek (május 21. – június 21.)
Az emberek állandóan kontaktust keresnek veled, hiszen barátságos vagy, spontán és életvidám. A reakcióid azonban nem mindig pontosak, az emberekkel néha furcsán is viselkedsz, ám ezt ők bohóságod számlájára írják. Mindenhol képes vagy helytállni, emellett nagyon érzékeny is vagy. Szinte mindennaposak nálad a vendégségek. Szívesen készíted együtt az ebédet vagy a vacsorát barátaiddal. Szereted a változatosságot, különféle népek különböző ételeit. S nagyon fontosak számodra a különleges ízek, fűszerek. Ha egy ételt többször is elkészítesz, rendszerint más-más fűszerekkel is kipróbálod. A tálalásra nem fektetsz nagy hangsúlyt, az egyszerű és praktikus megoldásokat kedveled.
Menü: Taboulé Citromos csirkenyársacskák almával Csokoládékrém
Rák (június 22. – július 22.) Romantikus és barátságos vagy, talán túlságosan is – és ez néha kellemetlenséget szül. Ám a társaság, vagyis azok az emberek, akiket az otthonodba hívsz, nagyon fontosak számodra. Szereted, ha vendégeid kellemesen, jó hangulatban érzik magukat. Fontosak a hagyományok, nagyon tradicionális vagy, ezért asztalodon mindennek harmonizálnia kell. Gondosan válogatod össze az ételeket, hozzáillő terítékkel tálalod a fogásokat. Fontosak a színek, a formák, s így az étkészlet stílusa, a poharak típusa, a tányérok alakja is. Egy meghitt vacsorát hatalmas ceremóniával tálalsz: ügyel a felszolgálás minőségére, gondosan megválasztod a zenét is. A desszertnél már elfogy az energia: a tálalás ekkor is elegáns, de egyszerű édességet választasz.
Menü: Bazsalikomos paradicsomszósz Levesestál báránycombbal Sárgabarackbefõtt vaníliasziruppal és citromfagylalttal
Oroszlán (július 23. – augusztus 23.) Szereted a natúr, természetes környezetet. A legszívesebben magad is mindig a természetben vagy, ezért is fontos számodra, hogy a vendégséget nyáron a kertben vagy legalábbis a teraszon rendezd. Nagyon ügyelsz az alapanyagokra, gondosan válogatod meg a hozzávalókat. Ebben nagyon fontos szerepet játszik érzékenységed. Hiszen ha pontosan terveidnek megfelelően sikerül elkészítened a lakomát, boldog vagy, és megfogadod: soha másképp. Ám ha csak egy apróbb hiba is csúszik a számításba, az egészet hatalmas kudarcnak, vereségnek érzed. Pedig az még nem katasztrófa!
Menü: Konyakos póréhagymaleves Citromos csirkemellfalatok Mandulás sütemény sárgabarackkal
Szűz (augusztus 24. – szeptember 23.) Semmit sem bízol a véletlenre. Mindent aprólékosan megtervezel, átgondolsz, és mikor terved kész, nem hiányzik a kivitelezésbõl a humor sem. Hiszen mire már a barátaidnak szánt vacsora elkészítésének minden apró részletében biztos vagy, az egyes pontok megtervezése után viccet csinálsz az egészből. Önmagadat százszázalékosan az előkészületeknek szenteled, s mire barátaid megérkeznek, már minden készen áll. Nem szereted a konfliktusokat, az összezörrenéseket, ezért egyszerre csak kevés embert hívsz meg, ám az étkezést úgy készíted elő, mintha estélyt adnál. A teríték elegáns és praktikus – minden fölösleges sallang nélkül. Így van ez az ételekkel is: egyszerûek, ám nagyon ízletesek!
Menü: Paradicsos Gaspacho Sült keszeg kakukkfűvel és tárkonyos szósszal Capuccino krém
Mérleg (szeptember 24. - október 23.) Körültekintő, megfontolt ember vagy. A konfliktusokat ügyesen kezeled, mindig diplomatikusan és kimérten. Fontos számodra az elegáns forma, vendégeidet is így fogadod. Valahányszor ebédet vagy vacsorát rendezel, kipróbálsz egy különös menüt és egy fantáziadús, rafinált asztalterítéket összeállítani. Fontos, hogy különösen jó osztályzatot kapj, emlékezetes vagy éppen felejthetetlen legyen. Szívesebben hívsz meg kis társaságokat, ám ennek a kisebb körnek lakomát rendezel. Amikorra minden vendég befut, a lakoma tálalva is van. Fűszereid a menta és a vanília.
Menü: Zöldspárga pikáns szósszal Báránylapocka paradicsomszósszal Kevert sütemény körtével
Skorpió (október 24. - november 22.) Mivel cseppet sem vagy konvencionális, nem nehéz az újításokat bevinni a konyhádba. Szívesen kipróbálsz új dolgokat, ezért bátran vásárolsz ismeretlen alapanyagokat is, melyekből egzotikus ételeket készítesz. A misztikushoz való vonzalmad találkozik konyhai szokásaiddal is. Szereted a kontrasztot és az intenzív ízeket. Ezért is sokkal fontosabb az számodra az ízletesség, mint a precíz "körítés". Szakácsművészeted önmagáért beszél... ám nem fordítasz sok gondot a tálalásra. Az ízek a fontosak, így például a fahéj, a csokoládé, a kávé, de ugyanúgy a fokhagyma vagy a curry is. Füstölt lazac saláta pirított algával
Menü: Füstölt lazac saláta pirított algával Narancsos kacsa Parfé narancssalátával
Nyilas (november 23. - december 21.) Egyaránt szereted a hagyományosat és különöset - életviteledben éppúgy, mint étkezési szokásaidban. Barátja vagy a natúr, természetes dolgoknak, ezért az alapanyagokat is rendszerint piacról vagy szakboltokból szerzed be. A legszívesebben egy nagy vidéki házban, esetleg a nyaralódban fogadod vendégeidet, így még utazásra is inspirálod őket. Szívesen állítasz össze különféle menüket, asztalod roskadozik a pompás ételektől, amelyekkel elvarázsolod a meghívottakat. A sokféleségből egyenesen következik, hogy éppúgy barátja vagy a tradicionális konyhának, mint az egzotikusnak. Ám mindemellett legkedvesebb étked a csokoládé. Sok táblával, megannyi fajtával bővelkedsz belőle mindig - hiszen a változatosság itt is nagyon fontos számodra.
Menü: Paradicsom mozzarella sajttal Sáfrányos sügér Gyümölcspuncs
Bak (december 22. - január 20.) Határozott, becsületes ember vagy, akire a barátok mindig számíthatnak. Nem szereted a kicsapongásokat, de szívesen próbálkozol újdonságokkal. A szárnyasoktól kezdve a vadhúsokig minden húsételt kedvelsz. Nem hiányoznak étrendedből a halételek sem. A legjobban a házikosztot kedveled. Minden nagyvilági hölgy és elegáns úr ismeretlen baráti körödben. A legszívesebben fesztelen, kellemes estét töltesz barátaiddal, ahol a beszélgetésé a fő szerep. Bár nem veted meg a jó étkezést, vendégeidet legszívesebben mégis tükörtojás és sültkrumpli mellé ülteted. Barátaid testileg és lelkileg megerősödve mennek el tőled, és vallják is: te a szív embere vagy.
Menü: Juhsajttal töltött paradicsomok Panírozott tintahalkarikák Citromos torta
Vízöntő (január 21. - február 19.) Önálló, intuitív és nyílt szívű vagy. Barátaid mindig számíthatnak jó tanácsaidra. Minden érdekli, ami újdonság és az egészséges életvitelről szól, így a vegetáriánus étkezés is. Nagyon ügyelsz a kiegyensúlyozott, változatos étkezésre. Mivel számos esetben kevés az időd, gyorsan eszel. Az olíva és a fokhagyma étkezéseidnek elengedhetetlen kellékei. Szeretsz társaságban lenni, ezért is hívod sokszor vendégségbe barátaid, ismerőseid. Sokszor jársz te is vendégségbe, és a főzésbe ott is mindig szívesen besegítesz. Szereted az egyszerűbb ételeket és az újdonságokat egyaránt. Mindent elkészítesz, csak az alapanyagokat szerezze be más!
Menü: Fokhagymás szeletek Borjúsült zöld olívával Gyömbéres-narancsos lepény
Halak (február 20. - március 20.) Született idealista vagy, szinte mindig saját intuícióidra hagyatkozol. Mint vízjegy, különösen szereted a folyami és a tengeri halakat, a tenger gyümölcseit. Szeretsz a piacon barangolni, és ha csak teheted, kistermelőktől vásárolsz friss gyümölcsöt és zöldséget. E téren nagyon is válogatós vagy. Épp ilyen idealista vagy a vendégvárás területén is: mielőtt meghívod barátaidat, szereted feltérképezni, milyen ételeket ennének a legszívesebben. Igyekszel összehangolni saját elképzeléseiddel, és mivel jól ismered szeretteid ízlését, akkor sem esel bajba, ha azok kitérő választ adnak. Szereted a kedélyes, kellemes hangulatot, ezért mindent megteszel az oldott, közvetlen társalgásért. Mindig friss ételeket tálalsz, így az első beszélgetések során fél lábbal a konyhában vagy.
Menü: Lazac-carpaccio Kagylótál tésztával Sült cseresznye mézzel és fagylalttal
|