Szendvicsek : Szendvicskrémek (Sonkás, kolbászos és sajtos-kolbászos vajkrém) |
Szendvicskrémek (Sonkás, kolbászos és sajtos-kolbászos vajkrém)
Adry 2006.12.10. 11:46
A szendvics néha nem szendvics szendvicskrém nélkül... ez az alap és nem is akármilyen alap!! :P
Sonkás vajkrém
Hozzávalók: 15 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg füstölt, főtt sonka, szükség szerint só
-A füstölt, főtt sonkát (lehet maradék is) ledaráljuk, vagy egészen apróra vágjuk. Hozzáadjuk a habosra kevert vajat vagy margarint, szükség szerint sózzuk, és az egészet alaposan kikeverjük. -Az elkészített krémet felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. 1-2 napig eltartható.
Kolbászos vajkrém
Hozzávalók: 15 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg füstölt szárazkolbász, szükség szerint só
-A kolbász bőrét lehúzzuk (ha előtte kissé megnedvesítjük, könyebben leválik), ledaráljuk, vagy egészen apróra vágjuk. -Hozzáadjuk a habosra kevert vajat vagy margarint, szükség szerint sózzuk, és az egészet alaposan kikeverjük. -Az elkészített krémet felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. 1-2 napig eltartható.
Sajtos-kolbászos vajkrém
Hozzávalók: 10 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg reszelt sajt, 5 dkg füstölt szárazkolbász, szükség szerint só
-A vajat vagy margarint habosra keverjük, és hozzáadjuk a reszelt sajtot. A kolbász bőrét lehúzzuk (ha előtte kissé megnedvesítjük, könyebben leválik), és egészen apró kockákra vágjuk. Szükség szerint sózzuk, majd a masszát alaposan kikeverjük. -Az elkészített krémet felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. 1-2 napig eltartható.
Forrás: Boruzs Jánosné - Szendvicsek Könyve
|