A tzatzikihoz fél kígyóuborka 1 evőkanál kapor (apróra vágott) 1 evőkanál mentalevél 1 evőkanál olaj 2,5 dl joghurt 2 gerezd fokhagyma pirospaprika fél citrom (leve) őrölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A kenyér belsejét a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Az olajban nagylángon átsütjük a húst, majd a kenyérhez adjuk, beledolgozzuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az oreganót, és sóval, borssal ízesítjük. 8 golyót formálunk a masszából, majd lisztbe forgatjuk. A tzatzikihoz meghámozzuk, és kettévágjuk az uborkát, robotgéppel, a joghurttal, a fokhagymával, a kaporral, a mentával, a paprikával, az olajjal, a citromlével, a borssal és sóval összedolgozzuk, majd fogyasztásig hűtőbe tesszük. Kevés olajban készre sütjük a fasírtokat. A tzatzikivel tálaljuk.
Jó tudni
A fasírtokat nem kell túlságosan összenyomni, mert maguktól is jól egybenmaradnak.