Szendvicsek : Szendvicskrémek (Tojásos, sajtos, sajtos-tojásos és rokfortos vajkrém) |
Szendvicskrémek (Tojásos, sajtos, sajtos-tojásos és rokfortos vajkrém)
Adry 2006.03.04. 01:57
A szendvics néha nem szendvics szendvicskrém nélkül... ez az alap és nem is akármilyen alap!! :P
Tojásos vajkrém
Hozzávalók: 15 dkg vaj vagy margarin, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemlevél vagy snidling és ízlés szerint só
-A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, és a habosra kevert vajba vagy margarinba reszeljük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet vagy snidlinget, és krémszerűvé keverjük. -A tojásos vajkrémet elkészítés után néhány órán belül használjuk fel.
Sajtos vajkrém
Hozzávalók: 10 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg reszelt sajt, a kis fej vöröshagyma, a csipet reszelt szerecsendió, ízlés szerint pirospaprika; őrölt bors, szükség szerint só
-A vajat vagy margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és ízesítjük a lereszelt vagy hagymanyomón átnyomott hagymával, a szerecsendióval, őrölt borssal és pirospaprikával. -Szükség szerint sózzuk majd a masszát alaposan kikeverjük. -Az elkészített krémet felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. 1-2 napig eltartható.
Sajtos-tojásos vajkrém
Hozzávalók: 10 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás, 5 dkg sajt, ízlés szerint őrölt bors és só
-A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, és a habosra kevert vajba vagy margarinba reszeljük. -A sajtot lereszeljük és a masszához adjuk. -Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és az egészet alaposan kikeverjük. -A sajtos-tojásos vajkrémet elkészítés után néhány órán belül használjuk fel.
Rokfortos vajkrém
Hozzávalók: 20 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg rokfort sajt, ízlés szerint konyak vagy citromlé, szükség szerint só
-A vajat vagy margarint kikeverjük, hozzáadjuk a rokfort sajtot, ízesítjük a konyakkal vagy citromlével, és alaposan összedolgozzuk. Szükség szerint sózzuk. -Az elkészített krémet felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. 1-2 napig eltartható.
Forrás: Boruzs Jánosné - Szendvicsek Könyve
|