Szendvicsek : Szendvicskrémek (Főszeres, fokhagymás, kapros, currys, mustáros és tormás vajkrém) |
Szendvicskrémek (Főszeres, fokhagymás, kapros, currys, mustáros és tormás vajkrém)
Adry 2005.12.10. 11:59
A szendvics néha nem szendvics szendvicskrém nélkül... ez az alap és nem is akármilyen alap!! :P
Fűszeres vajkrém
Hozzávalók: 25 dkg natúr vajkrém, 1 kis fej vöröshagyma, fél csokor petrezselyemlevél, ízlés szerint morzsolt tárkony és só
-A natúr vajkrémet ízesítjük reszelt hagymával, apróra vágott petrezselyemlevéllel, tárkonnyal és sóval, majd alaposan kikeverjük. -Az elkészített krémet felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. 1-2 napig eltartható.
Fokhagymás vajkrém
Hozzávalók: 20 dkg natúr vajkrém, ízlés szerint fokhagyma, só és őrölt bors
-A fokhagymát finomra vágjuk vagy hagymanyomón átnyomjuk, és a vajkrémhez keverjük. Ízesítjük sóval, borssal, és alaposan kikeverjük. -Az elkészített krémet felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. Hosszabb ideig is eltartható.
Kapros vajkrém
Hozzávalók: 20 dkg natúr vajkrém, 1 csokor zöld kapor, 1 kk. ecetes reszelt torma, ízlés szerint só, őrölt bors és citromlé
-A finomra vágott kaprot a vajkrémhez keverjük, hozzáadjuk a tormát, ízesítjük sóval, őrölt borssal, citromlével, és alaposan kikeverjük. -Az elkészített krémet felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. 2-3 napig is eltartható.
Currys vajkrém
Hozzávalók: 20 dkg natúr vagy magyaros vajkrém, ízlés szerint curry (közepesen vagy nagyon erős), ketchup, só és őrölt bors
-A vajkrémet ízesítjük curryvel, sóval, borssal, kevés ketchuppal (nehogy híg legyen), és alaposan kikeverjük. -Az elkészített krémet felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. Hosszabb ideig is eltartható.
Mustáros vajkrém
Hozzávalók: 20 dkg vaj vagy natúr vajkrém, ízlés szerint mustár, só és citromlé
-A vajat vagy vajkrémet tetszés szerinti mennyiségű mustárral, sóval és citromlével ízesítjük, és habosra keverjük. -Az elkészített krémet felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. 1-2 napig eltartható.
Tormás vajkrém
Hozzávalók: 20 dkg vaj vagy margarin, 1 savanykás alma, 1 kk. citromlé, ízlés szerint ecetes reszelt torma és só
-Az almát megmossuk, meghámozzuk, és finomra reszeljük. -A Rácsepegtetjük a citromlevet, majd rövid ideig tartó állás után levétől kinyomkodjuk. -Az almapépet a habosra kevert vajhoz vagy margarinhoz adjuk, ízesítjük tormával és sóval, majd az egészet alaposan kikeverjük. -Az elkészített krémet felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. 1-2 napig eltartható.
Forrás: Boruzs Jánosné - Szendvicsek Könyve
|