Szendvicskrémek (Zöld vajkrém)
Adry 2005.10.23. 11:41
A szendvics néha nem szendvics szendvicskrém nélkül... ez az alap és nem is akármilyen alap!! :P
Hozzávalók: 20 dkg vaj vagy margarin, 1-2 kk. spenótpüré (frissen készített vagy gyorsfagyasztott), ízlés szerint só
-20-25 dkg spenótot leszárazunk, megmosunk, és enyhén sós vízben megfőzzünk. -A spenótot leszűrjük, majd finomra vágjuk vagy összeturmixoljuk. -Az így elkészített spenótmasszából annyit adunk a kikevert vajhoz vagy margarinhoz, hogy szép zöld színű krémet kapjunk. Ízlés szerint sózzuk. A maradék spenótot kis adagokban lefagyaszthatjuk, és később felhasználhatjuk. -Az elkészített krémet felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. 2-3 napig eltartható.
Zöld vajkrém II.
Hozzávalók: 20 dkg vaj vagy margarin, 1 csokor petrezselyemlevél
-A vajat vagy margarint habosra keverjük, és annyi nagyon finomra vágott petrezselyemlevéllel dolgozzuk össze, hogy szép színű és kellemes ízű vajkrémet kapjunk. -Az elkészített krémet felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. 2-3 napig eltartható.
Forrás: Boruzs Jánosné - Szendvicsek Könyve
|