Szendvicskrémek (Piros vajkrém)
Adry 2005.10.11. 15:42
A szendvics néha nem szendvics szendvicskrém nélkül... ez az alap és nem is akármilyen alap!! :P
Piros vajkrém I.
Hozzávalók: 20 dkg vaj vagy margarin, 1-2 kk. sűrített paradicsom, ízlés szerint só
-A vajat vagy margarint habosra keverjük, és összedolgozzuk annyi sűrített paradicsommal, hogy kellően piros vajkrémet kajunk. Szükség szerint sózzuk. -Az elkészített krémet felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. 1-2 napig eltartható.
Piros vajkrém II.
Hozzávalók: 20 dkg vaj vagy margarin, ízlés szerint csemege pirosarany
-A vajat vagy margarint habosra keverjük, és összedolgozzuk annyi pirosarannyal, hogy kellően piros vajkrémet kajunk. -Pikáns ízű vajkrémet készíthetünk csípős pirosarany felhasználásával, de ekkor ügyeljünk arra, hogy a piros szín eléréséhez szükséges pirosarany-mennyiséggel nehogy túl erős vajkrémet kapjunk. Ezt kiküszöbölhetjük, ha fele arányban csemege pirosaranyat használunk. -Az elkészített krémet felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. 2-3 napig eltartható.
Forrás: Boruzs Jánosné - Szendvicsek Könyve
|